Hoe snel kan mijn website online zijn?

Dat kan in principe redelijk snel maar hangt ook een beetje af van wat jezelf al gedaan hebt. We bepalen gezamenlijk de  structuur, onderdelen en de pagina’s van je website maar jij moet aan de slag met de teksten die er moeten komen. Stel dat je je teksten al grotendeels op orde hebt en de website bevat niet meer dan 10 pagina’s, dan kan je website al binnen een week online staan.

Kan ik zelf mijn teksten en content beheren?

Jazeker, dan kan uiteraard. Je krijgt een login voor het zogenaamde CMS (Content Management Systeem) zodat je jouw  pagina’s en eventuele blogberichten zelf kunt aanpassen. Wanneer je dat lastig vindt, kunnen wij jou daar natuurlijk ook altijd mee helpen. Je stuurt jouw aanpassingen of nieuwe teksten dan gewoon op en wij zorgen dat ze weer netjes op de website komen te staan.

Moet ik een cursus doen om mijn site te kunnen beheren?

Dat hoeft niet perse maar het is altijd goed je wat te verdiepen in het systeem. WordPress is op zich niet ingewikkeld. En je zult hoofdzakelijk teksten aanpassen, toevoegen of blogberichten schrijven. Als je met een standaard teksteditor overweg kunt (zoals Word), dan moet dit je zeker lukken. Het plaatsen van teksten is dan redelijk eenvoudig. En het mooie is dat je teksten dan gelijk online staan en je klanten je berichten gelijk kunnen lezen. Je bent dus niet van ons afhankelijk!

Heb ik ook een contactformulier op mijn website?

Jazeker! Standaard maken we een formulier voor jou waarvan de inhoud naar jouw e-mailadres wordt verstuurd. Tevens worden verzonden formulieren in de database opgeslagen zodat je de informatie altijd gecentraliseerd ter beschikking hebt. Ook is het mogelijk formulieren op maat te laten maken. Op die manier kun je nog beter bepalen wat klanten voor informatie moeten invullen en welke informatie je van klant wenst te verzamelen.

Welke handelingen verrichten jullie voor mij?

Wij kunnen verschillende dingen voor jou doen. Denk aan het registreren van jouw (nieuwe) domeinnaam, het schrijven van teksten en het maken van pakkende website fotografie. Tevens installeren wij WordPress voor jou, maken een database voor je aan en richten het systeem van A tot Z in. Welke functionaliteiten wij installeren, hangt natuurlijk van jouw wensen af.

Van welk programma maken jullie gebruik?

Wij werken hoofdzakelijk met WordPress. Hiervoor installeren wij een krachtige en veelzijdige template die zowel op de desktop als op mobiel en tablets uitstekend te bezoeken is. Daarnaast kunnen wij ook zogenaamd maatwerk maken voor specifieke wensen en functionaliteiten. Maar uit de praktijk blijkt dat de meeste wensen gewoon via onze template te realiseren zijn.

Is mijn website geoptimaliseerd voor zoekmachines?

Wij installeren een plug-in waarmee je jouw website uitstekend kunt optimaliseren voor zoekmachines zoals Google, Bing en andere. Maar het belangrijkste voor een goede SEO (Search Engine Optimization, zoekmachine optimalisatie) is het van belang dat je goed nadenkt over inhoud van jouw teksten. Hoe wil jij gevonden worden, via welke termen en welke woordcombinaties? Het is van belang dat deze keywords in je teksten terugkomen. Tevens is het van belang dat andere relevante websites naar jouw website verwijzen. Een derde component is de techniek. Jouw website zal opgebouwd zijn op basis van geoptimaliseerde website code. Hierdoor kan een zoekmachine jouw site optimaal indexeren. Maar zoals gezegd, een goede site begint bij de informatie en de service die jij je klanten online biedt. We helpen je daar graag bij verder.

Doen jullie ook hosting? En wat zijn de kosten?

In principe helpen wij jou verder om jouw site op een goede en stabiele server te laten hosten. Wij hebben verschillende partijen waarmee wij samenwerken. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat jouw website veilig, snel en effectief wordt gehost. De hostingkosten liggen rond de 50-70 euro. Afhankelijk van de omvang en het verwachte bezoek van jouw website. Hoe groter de website, hoe groter het verkeer, des te prijziger de hostingkosten.

Kunnen jullie ook een logo maken?

Iedere website heeft een logo nodig… iedere organisatie eigenlijk. Aan het logo herkennen mensen jouw bedrijf. Als je nog geen logo hebt, dan kunnen wij die voor jou maken. Meestal hoort daar een huisstijltraject aan vast waarbij ook naar het briefpapier en de visite kaartjes worden ontworpen. De prijs hiervoor ligt tussen de 150-300 euro. Je bent dan verzekerd van een professionele visuele vertegenwoordiging van jouw bedrijf.

Ik heb geen foto’s voor mijn website, doen jullie dat ook?

Jazeker. In ons pakket is het mogelijk om representatieve en inspirerende foto’s van jezelf en je bedrijf te laten maken. Denk daarbij aan profielfoto’s van jouw en jouw medewerkers, productfotografie en sfeerfoto’s van het bedrijf. De foto’s worden op maat gemaakt en geoptimaliseerd voor het internet. Op deze wijze personaliseer je de website en krijgt deze een unieke en professionele, persoonlijke uitstraling. Van te voren wordt met de fotograaf bepaald welke foto’s je wilt laten maken en wat voor uitstraling deze foto’s moeten hebben. Vervolgens worden er sessies ingepland voor het maken van deze foto’s. Tenslotte bepalen we gezamenlijk de te gebruiken foto’s die we dan zullen plaatsen op de website.

Je kunt ook gebruik maken van stock fotografie maar uit de praktijk blijkt dat je erg duur uit bent voor goed fotografie.

Ik wil gebruikers een login geven waarachter extra informatie zit, kan dat?

Ja dat kan zeker. Je kunt informatie voor specifieke gebruikers achter een login plaatsen. Op deze manier kunnen alleen geautoriseerd gebruikers deze informatie zien. Zo schep je een stuk exclusiviteit en privacy.

Hebben jullie voorbeelden van websites die door jullie gemaakt zijn?

Jazeker.  Bekijk onze referenties op de homepage en je kunt de verschillende websites zien die we voor andere klanten hebben gemaakt.

Als mijn website klaar is, kan ik hem dan niet meer laten aanpassen?

Je kunt de website altijd uitbreiden indien nodig. We kunnen je daar natuurlijk altijd bij helpen. Het kan zijn dat je klein wilt beginnen en naarmate je bedrijf groeit ook je website wilt uitbreiden. Dat is absoluut geen probleem. De website kan met de organisatie meegroeien. En je zult waarschijnlijk tussendoor ook teksten willen aanpassen en blogberichten willen toevoegen. Je hebt een eigen login code waarmee je toegang hebt tot het CMS. In dit Content Management Systeem kun je alle teksten beheren die je op je website hebt. Ook kun je nieuwe pagina’s en onderdelen toevoegen.

Ik wil een site in meerdere talen, kan dat?

Dat kan zeker! Je kunt jouw website in 2 of meer talen opzetten. Je kunt ook met 1 taal beginnen waarna je de site ook nog daarna in een andere of meerdere taken kunt aanbieden. Voor meertaligheid dient wel een plug-in te worden aangeschaft. Tevens hebben wij wat extra werk voor het inrichten van de website. Maar dat zijn kosten die te overzien zijn.

Wat zijn Plug-ins?

WordPress Plug-ins zijn zogenaamde toevoegingen aan je WordPress-website. Met een plug-in voeg je een nieuwe functie aan je website toe. Denk daarbij aan een plug-in waarmee je jouw website meertalig kunt maken, of aan een systeem waarmee jouw klanten online reserveringen kunnen maken. Voor het installeren van extra plug-ins rekenen wij iets extra’s.

Welke mogelijkheden kent jullie template?

De template die wij gebruiken is erg rijk aan functionaliteit. De volgende mogelijkheden liggen binnen je handbereik: pagina’s aanmaken, blog beheren, testimonials presenteren, medewerkers online voorstellen, rijke sliders en afbeelding galerijen maken, et cetera. We informeren je graag over de mogelijkheden. Bij de inrichting bepalen we welke mogelijkheden we inzetten.

Moet ik bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven?

Nee, dat is niet nodig. Ook zonder dat je (nog) ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel kunnen wij een professionele website voor je maken. Doe je echt zaken met klanten, dan is het vaak wel verstandig je te laten inschrijven. Je straalt dan meer professionaliteit uit en de mensen van de Kamer van Koophandel kunnen je ook nog eens goed advies geven op zakelijk gebied.

Kan ik met de website ook producten verkopen?

Hiervoor heb je een uitbreiding nodig en wel de webshop module. Wij maken voor kleinere webshops gebruik van Woocommerce. WooCommerce is een plug-in waarmee je een WordPress-website kunt omtoveren tot een gebruikersvriendelijke webshop. Met alleen de basis van WooCommerce kun je al beginnen met de verkoop van spullen, goederen, downloads, services of wat je ook maar wilt.

Om in WordPress een webshop te maken en beheren met WooCommerce, hoef je geen programmeertaal te kennen en heb je niet veel ervaring nodig. Met WooCommerce klik je in feite je webshop eenvoudig in elkaar.

Is mijn website aftrekbaar van de belasting?

Als je een eigen bedrijf hebt dat geregistreerd staat, dan kun je inderdaad je voordeel halen uit de aftrekmogelijkheden van de belasting. De belastingdienst zegt daarover:

Alleen de kosten die u maakt voor de zakelijke belangen van uw onderneming, zijn aftrekbaar: de zakelijke kosten. Zakelijke kosten zijn dus de kosten die binnen redelijke grenzen nodig zijn voor de uitoefening van uw onderneming en de kosten die rechtstreeks op uw onderneming betrekking hebben. Alle andere kosten zijn niet aftrekbaar.

Kosten van een website vallen hier veelal onder. En als je BTW afdraagt, dan kan de door ons in rekening gebrachte BTW ook worden afgetrokken. Op deze wijze heb wordt jouw website wel erg voordelig!

Met JouwSiteOnline.nl heb je snel een professionele, representatieve en inspirerende website online!

Wat is precies een one page website?

Een one-page website (ook wel one pager) is een website die slechts bestaat uit één pagina. Door te scrollen doorloopt de bezoeker de gehele website. Het voordeel van een one pager is dat de bezoeker/klant vaak alle onderdelen van de website te zien krijgt. Meestal vertel je een verhaal met een dergelijke website. De website leent zicht uitstekend om strategie, visie en jouw communicatieboodschap over te brengen. Aan het einde van de pagina staat veelal een: call-to-action, een actie voor de bezoeker. Denk aan de mogelijkheid voor de bezoeker contact op te nemen of gegevens achter te laten.

Het menu blijft altijd bovenaan de website ‘plakken’. Hierdoor kan de bezoeker steeds door alle onderdelen van de pagina navigeren. De bezoeker klikt dan op een menu-item en scrollt dan naar het gekozen onderdeel op de pagina. Het is een effectieve manier om je bedrijf overzichtelijk te presenteren.

Welke stappen gaan we doorlopen?

We bespreken gezamenlijk jouw wensen – Wij brengen alles in kaart en leggen dit aan jou voor – Jij bepaalt of je het daarmee eens bent – Bij ‘okay’ gaan wij aan de slag – Wij installeren WordPress en de template – Als je foto’s wilt, komt de fotograaf langs foto’s maken – Wij richten WordPress op basis van wat we hebben afgesproken – Jij test de website en geeft ons jouw bevindingen door – Wij passen aan waar nodig en na jouw ‘okay’ sturen wij jou een factuur. Iedereen blij!

Het is belangrijk dat je zelf de teksten en eventuele video’s aanlevert. Fotografie kunnen wij voor jou regelen. Hierdoor heb je altijd professionele, originele en ‘webklaar’ beeldmateriaal. Je kunt ook gebruikmaken van stock fotografie. Je dient er dan voor te zorgen dat het beeldmateriaal officieel is aangeschaft, zodat we dit mogen plaatsen.

Kan ik ook digitale nieuwsbrieven versturen met jullie oplossing?

Wist je dat wij jou ook kunnen helpen als je digitale nieuwsbrieven wilt versturen? Wij maken hiervoor gebruik van een sterk nieuwsbrief systeem. Wij maken gebruik van een handig en professioneel web-programma waarmee je heel eenvoudig nieuwsbrieven kunt maken en versturen. Het programma is erg toegankelijk. De gebruiksvriendelijkheid is enorm fijn. Het is bijzonder eenvoudig om nieuwsbrieven aan te maken en deze te verzenden naar je klanten.

We plaatsen ook gelijk een formulier op de website waarmee mensen zich kunnen registreren! Het programma bevat uitgebreide statistieken waardoor je direct inzicht hebt in waarin mensen op klikken en welke items van je nieuwsbrief populair zijn. Zo leer je veel van je klanten en jouw eigen diensten.

En het mooie is dat het mailprogramma tot 2000 abonnees en 12.000 e-mails per maand gratis is. Wij rekenen alleen de inrichtingskosten en eventuele tijd besteed aan uitleg.

Kan ik mijn formulieren tegen spam beschermen?

Gelukkig wel ja! Je kunt je formulieren tegen spammer beschermen door een zogenaamde Google reCaptcha te gebruiken. Zoals je misschien al weet, zorgen captcha’s er voor dat spambots geen (of in minder mate) kans van slagen hebben bij jouw formulier. Met een captcha geeft de bezoeker aan dat hij geen spambot is. Hiervoor moet hij eigenhandig cijfertjes invullen die als voorbeeld worden gegeven. In het geval van Google reCaptcha moet de bezoeker bepaalde plaatjes herkennen en aanvinken, een leuke captcha dus. Bijvoorbeeld:

JouwSiteOnline-captcha

Je hebt sterke en minder sterke captcha’s. Je hebt duidelijke en minder duidelijke captcha’s. Maar je hebt ook goede en minder goede captcha’s, en reCaptcha is één van die goede. Daarom gebruiken wij deze dan ook voor de beveiliging van formulieren. Wij installeren hiervoor een extra plug-in. Wel moet je zelf nog een zogenaamde key bij Google aanvragen. We helpen je daar graag bij.

Ik heb al een template ingedachten, helpen jullie dan ook?

Uiteraard kun je een eigen template voor je WordPress website kiezen. Deze kunnen we dan voor je installeren en inrichten. We zijn dan misschien wat extra tijd kwijt om de template te leren kennen maar daar komen we zeker uit.

Wel is het van belang dat je een goede WordPress template kiest die voor de laatste versie van WordPress geschikt is en waar mobiele bezoekers ook uit de voeten kunnen. Wij hebben zelf een template gekozen die goed onderhouden wordt en die regelmatig wordt ge-update met nieuwe mogelijkheden. Tevens is onze template responsive (mobiele en tablet kijkers kunnen de website ook goed bekijken) en kent een scala aan functionaliteiten die voor nu en in de toekomst bijzonder nuttig zijn.

Hoe zit het met updates?

We kunnen WordPress zo voor jou inrichten dat updates m.b.t. de template en WordPress updates automatisch worden doorgevoerd. Op die wijze ben je altijd verzekerd van de laatste versie.

Ik heb een Google sitemap nodig, kan dat?

Ja dat kan zeker. Zoekmachines spelen zoals je weet een belangrijke rol in jouw online succes. Hoe beter je in de zoekmachines wordt gevonden, hoe beter… omdat 90% van de mensen via een zoekmachine opzoek gaan naar een dienst of een product. Met een Google sitemap geef je aan Google door hoe jouw website structuur in elkaar zit en welke pagina’s wel/niet geïndexeerd moeten worden. De Google XML Sitemaps plugin genereert een mooie XML Sitemap die je ondermeer ook kan gebruiken in Google Webmaster Tools of andere optimalisatie tools.

Kan ik een back-up maken van mijn site?

Ja, dat kunnen we zeker. voor jou inrichten. Een plugin voor het maken van een backup van jouw WordPress database is eigenlijk onmisbaar. Je kunt met deze plugin altijd een backup maken voordat je bijvoorbeeld WordPress updates uitvoert. Als er iets misgaat, dan wordt de is er altijd een backup. We kunnen de plug-in zo inrichten dat je op gezette tijden per e-mail een back-up ontvangt. Bijvoorbeeld iedere week. Je kunt altijd handmatig een back-up doen en naar je computer downloaden. Altijd het zekere voor het onzekere!

Ik wil mijn social feeds op de site laten zien, kan dat?

Ja dat kan. We hebben plug-ins voor het tonen van jouw Tweets en van Facebook posts. Op deze manier heb je altijd jouw social activiteiten op jouw eigen website. De plugin moeten we wel extra voor je installeren maar dat doen we graag. Ook kunnen we icoontjes laten zien die klikbaar zijn en naar jouw social pagina’s leiden zoals Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Google+, et cetera.